Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Radojević otvorio 14. Zimski seminar farmera

29.01.2018

Radojević otvorio 14. Zimski seminar farmera

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević danas je na Tari svečano otvorio 14.Zimski seminar farmera i pozdravio sve prisutne a pre svega domaćina skupa KLUB 100P PLUS koji već tradicionalno u ovo doba godine održava seminar na Tari,na kojem je ove godine prisutno oko 400 učesnika.
Radojević je ovom prilikom izrazio svoje zadovoljstvo što se od velikog broja Asocijacija i Udruženja poljoprivrednih proizvođača u Srbiji, organizacija poljoprivrednika KLUB 100P PLUS  koja okuplja proizvođače sa cele teritorije AP Vojvodine, izdvaja po svojoj istrajnosti u misiji da, od osnivanja 2003.godine pa do danas, daje značajan doprinos u edukaciji i informisanju svojih članova o aktuelnostima u poljoprivredi, kao i zastupanju njihovih interesa pred  državnim institucijama.
Sekretar je takođe ukazao na to da je vredna pažnje i činjenica da KLUB 100P PLUS u toku godine organizuje niz aktivnosti usmerenih ka usavršavanju poljoprivrednih proizvođača, čime se doprinosi unapređenju proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i time povećava njihova konkurentnost na tržištu.
Svakako da je ovaj seminar dobra prilika za usvajanje novih saznanja, razmenu mišljenja i iskustava, ali isto tako i za razmatranje i diskutovanje o najaktuelnijim agrarnim temama koje su predviđene programom i obuhvatiće agrarni budžet-nacionalne mere podrške,IPARD program, zakon o poljoprivrednom zemljištu, strategiju razvoja poljoprivrede Republike Srbije...
Obzirom da postoji veliko interesovanje među poljoprivrednicima na seminaru za nacionalne mere podrške koje Sekretarijat predviđa agrarnim budžetom, Radojević je najpre prisutne upoznao sa realizovanim merama u 2017.godini gde su mnoge mere unapređene a nove uvedene u rad sekretarijata. Potom je informisao prisutne o Agrarnom budžetu APV za 2018.godinu i naveo da su sve mere usaglašene sa Ministarstvom poljoprivrede i IPARD programom.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'