Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Za navodnjavanje novih 385 hektara oranica 61 milion dinara

31.07.2017

Za navodnjavanje novih 385 hektara oranica 61 milion dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, uručio je danas novih 145 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara u Vojvodini. Ukupna vrednost tih investicija iznosi 98 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budzeta obezbeđen 61 milion dinara, odnosno 62,3 odsto sredstava.

Prema rečima Vuka Radojevića, realizacijom tih investicija u Vojvodini će pod sistemom za navodnjavanje biti novih 385 hektara oranica. Veći deo, odnosno 288 hektara oranica, navodnjavaće se vodom iz bunara, a 97 hektara vodom iz kanala.

Radojević je još dodao i da je najveće interesovanje bilo za nabavku sistema za navodnjavanje u povrtarstvu, te da je ukupna vrednost te investicije 54 miliona dinara. U nove sisteme za navodnjavanje u voćarstvu investirano je ukupno 28,3 miliona dinara, a u ratarstvu 15,7 miliona dinara.

Inače, sa danas potpisanim ugovorima, 621 poljoprivrednik širom Vojvodine ostvario je pravo na bespovratna sredstva za nabavku novih sistema za navodnjavanje u 2017. godini. Te investicije vredne su ukupno 433,7 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila sredstva u iznosu od 262,4 miliona dinara. Time je obezbeđeno navodnjavanje novih 2.685 hektara vojvođanskih oranica.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'