Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Ђоковић и Радојевић и делегација кинеске Покрајине Гуангдонг о сарадњи у области сточарства

17.07.2017

Ђоковић и Радојевић и делегација кинеске Покрајине Гуангдонг о сарадњи у области сточарства

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић били су данас домаћини делегацији кинеске покрајине Гуангдонг, на челу са Чунг Хујдијаном (Зхенг Хуидиан), замеником генералног директора Одсека за пољопривреду Покрајине Гуангдонг, задуженог за ресор ветеринарства и сточарства. Поред представника Покрајине Гуангдонг, у делегацији су били и представници менадзмента више кинеских компанија које се баве пољопривредом.

У разговору у Покрајинској влади, као и током посете живинарским и говедарским фармама у АП Војводини које су гости из Кине, у складу са исказаним интересовањем, обишли у пратњи домаћина, било је речи о моделима сарадње у области пољопривреде, посебно у сточарству, као и у области прехрамбене индустрије.

Потпредседник Покрајинске владе Иван Ђоковић, у обраћању медијима, рекао је да је АП Војводина још 2012. године потписала споразум о пријатељству са покрајином Гуангдонг, која спада међу економски најперспективније покрајине у НР Кини, да је до сада било неколико билатералних сусрета, те да је данашња посета резултат у реализацији тог споразума.

„Ово је први од сусрета у коме се успоставља конкретна сарадња у области пољопривреде – сточарству и ветерини и надамо се да ћемо од једног куртоазног споразума о пријетељској сарадњи, који у континуитету одржавамо, успоставити и конкретне економске бенефите“, изјавио је Ђоковић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић је рекао да су на састанак позвани и представници Задружног савеза Војводине и професори Департмана за сточарство Пољопривредног факултета у Новом Саду, како би се гостима из Гуангдонга представила обједињена понуда из Војводине.

„Уверен сам да са потенцијалима које имамо и у односу на мере које треба да допринесу даљем развоју сточарства у Војводини, постоји простор за сарадњу покрајине Гуангдонг и АП Војводине“, рекао је Радојевић и додао да је један од модела потенцијалне сарадње обједињена понуда. То значи, према његовим речима, да би преко Задружног савеза Војводине који окупља око 400 задруга, могли да покушамо да објединимо одређене потенцијале, у складу са захтевима које су исказали гости из Гуангдонга за одређеним производима у области живинарства, говедарства и свињарства.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'