Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Voćarima iz Vojvodine 73,5 miliona dinara za nabavku protivgradnih mreža

25.10.2016

Voćarima iz Vojvodine 73,5 miliona dinara za nabavku protivgradnih mreža

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, uručio je danas dvadeset ugovora korisnicima koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu za sufinansiranje nabavke protivgradnih mreža za voćarsku proizvodnju. Ugovori su u ukupnoj vrednosti od 73,5 miliona dinara, od čega je 28,8 miliona dinara namenjeno registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, a 44,7 miliona dinara za pravna lica. Realizacijom ovih investicija u Vojvodini će pod protivgradnim mrežama biti još 107 hektara voćnjaka.

Sekretar Radojević je ovom prilikom istakao da poljoprivrednici iz Vojvodine prepoznaju svoj interes u merama podrške koje su namenjene razvoju intenzivne poljoprivredne proizvodnje.

„Koliko je za naše voćare važna mera podrške za nabavku protivgradnih mreža govori podatak da je, sa danas uručenim ugovorima širom Vojvodine, u 2016. godini, 360 hektara voćnjaka pokriveno protivgradnim mrežama“, rekao je mr Vuk Radojević.

On je dodao da će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i u predstojećoj budzetskoj godini, nastaviti sa merama podrške razvoja kako intenzivne poljoprivredne proizvodnje, tako i prerađivačke industrije.

„Važno je naglasiti da mere agrarne politike za 2017. godinu, za razliku od dosadašnje prakse, koncipiramo zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, ali i sa lokalnim samoupravama, jer je neophodno da sva finansijska sredstva koja su opredeljena za poljoprivredu maksimalno stavimo u funkciju“, rekao je mr Vuk Radojević dodavši da je jedinstvena agrarna politika na nivou Srbije, uz uvažavanje specifičnosti poljoprivredne proizvodnje na teritoriji pokrajine - u interesu naših poljoprivrednika.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'