Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Studijski boravak delegacije Sekretarijata u Baden-Virtembergu, Nemačka

19.10.2016

Studijski boravak delegacije Sekretarijata u Baden-Virtembergu, Nemačka

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Mladen Petković i stručni saradnik Predrag Rajić predstavili su u sredu, 19. oktobra, u Plavom salonu Pokrajinske vlade, rezultate nedavnog studijskog boravka u Baden-Virtembergu u Nemačkoj. Put koji je organizovao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u saradnji sa Kancelarijom za poljoprivredu nemačke savezne države Baden-Virtemberg, realizovan je prošlog meseca a pored predstavnika Sekretarijata, u njemu su učestvovali nastavnici i učenici srednjih škola poljoprivrednog obrazovnog profila sa prostora AP Vojvodine.

Ukupno 19 učenika iz 16 škola, praćeno profesorima, imalo je priliku da se kroz direktan i aktivan kontakt upozna sa nizom obrazovnih, strukovnih i proizvodo-prerađivačkih institucija u jednoj od najrazvijenijih regija kako u Nemačkoj, tako i u Evropi.

Tokom studijskog boravka, učesnici iz Vojvodine obišli su Poljoprivredni školski centar u Kupfercelu, gde su u neposrednoj komunikaciji saznali više o obrazovnom sistemu koji se tiče poljoprivredne struke, a zatim posetili i kompaniju „Džon Dir“ u Majnhajmu, giganta na polju proizvodnje poljoprivrednih mašina. Pored toga, učesnici su imali sastanke u administrativnim centrima Baden-Virtemberga, u sedištu Štutgartskog okruga i u parlamentu te nemačke pokrajine. Studijski boravak u Nemačkoj činile su i posete brojnim poljoprivrednim gazdinstvima: farmama goveda i svinja, kao i prisutvovanje prezentacijama o proizvodnji sira i grožđa.

Na današnjoj prezentaciji iznete su ocene i utisci o svim realizovanim posetama tokom boravka i izneti zaključci o daljem unapređenju saradnje između Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sa jedne, i Kancelarije za poljoprivredu nemačke savezne države Baden-Virtemberg sa druge strane. Zaključeno je da prostora za saradnju ima, kao i to da je jedan od planova da se sledeće godine realizuje uzvratna poseta tokom koje bi učenici poljoprivrednih škola iz Baden-Virtemberga posetili AP Vojvodinu i nastavili razmenu znanja i ideja.
 
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'