Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Za podizanje novih 80 plastenika u Vojvodini 26,5 miliona dinara

13.10.2016 | VIDEO

Za podizanje novih 80 plastenika u Vojvodini 26,5 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, potpisao je danas ugovore sa 80 poljoprivrednika iz Vojvodine koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu za sufinansiranje nabavke plastenika i opreme u njima. Vrednost potpisanih ugovora je oko 26,5 miliona dinara, a realizacijom te investicije u Vojvodini će pod plastenicima biti novih 102 hiljade kvadratnih metara.

Mr Vuk Radojević je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su poljoprivrednici u Vojvodini veoma zainteresovani za to da podizanjem plastenika intenziviraju svoju poljoprivrednu proizvodnju.

„Od početka 2016. godine do danas, 139 vojvođanskih poljoprivrednika dobilo je bespovratna sredstva za podizanje novih plastenika, na površini od 176 hiljada kvadratnih metara“, rekao je sekretar Radojević, dodajući da je za tu namenu iz pokrajinskog budzeta izdvojeno 43,4 miliona dinara.

Kako su tokom septembra još 42 poljoprivredna proizvođača podnela prijavu za bespovratna sredstva za nabavku plastenika, sekretar Radojević je kazao da će, ukoliko dostavljena konkursna dokumentacija bude ispravna, biti potpisani novi ugovori u ukupnoj vrednosti od 8,5 miliona dinara. To će obezbediti da do kraja godine na teritoriji naše pokrajine pod novim plastenicima bude preko 200 hiljada kvadratnih metara.

Resorni sekretar je na kraju istakao i činjenicu da gotovo sva poljoprivredna gazdinstva koja konkurišu za sredstva kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i prođu na konkursu, što govori o tome da su uslovi konkursa adekvatni onome što poljoprivrednici mogu i treba da obezbede od neophodne dokumentacije.

  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'